De Klassieker

Misschien moet ik dit stukje niet schrijven nauwelijks vier uur na het laatste fluitsignaal. Feyenoord was fit voor De Klassieker, Feyenoord zou er vanaf de eerste minuut bovenop knallen en Pelle zou wat recht gaan zetten.

Uiteindelijk vond het meeste vuurwerk plaats tijdens de laatste training op zaterdag (zie bericht hieronder) en tijdens de PMDS op Varkenoord. Ons credo ‘Geen woorden, maar daden’ kan de rest van het seizoen de koelkast in. Want in de pers hebben de heren het hoogste woord, op het veld valt het qua daden vreselijk tegen dit seizoen.

Een rommelige wedstrijd met misschien wel het slechtste elftal van onze aartsrivaal dat ik ooit zag als tegenstander werd niet winnend afgesloten. Tot volgende week ben ik wel even klaar met Feyenoord. Maar we zouden slechte verliezers zijn als we van deze wedstrijd geen fotoreportage online zouden zetten. Ik ben er trots op Feyenoorder te zijn maar soms, heel soms heb ik er even tabak van. Zoals vanavond dus.

Op Varkenoord de lange rijen getrotseerd om bier te bemachtigen.

Dat je het weet.

Behoorlijk wat rookpotten, fakkels en knallen op Varkenoord.

Onze geluksingang brengt geen geluk meer.

Vanaf de trappen naar RR een blik op de skyline. Je strijdt ook voor de eer van de stad zei Ulrich van Gobbel ooit over De Klassieker. Daar was vandaag niet veel van te merken.

Peter Houtman hing de volksmenner annex zanger uit.

En het budget liet het toe om de Schnabbelkoning uit Scheveningen te boeken.

YNWA.

De eerste helft was rommelig maar de voorsprong was terecht.

Kuipers was dramatisch vandaag. Veel overtredingen bleven onbestraft.

De enige goal-foto die scherp is. De Kuip bewoog nogal toen ik een foto van juichende spelers maakte.

Tsja, roze broekjes en sokjes. En twee mannen die elkaar te lijf gaan met iets van plastic. Als we hadden gewonnen dan had ik hier smakelijk om kunnen lachen. Nu is het als een boer met kiespijn. Maar dat hun fans zo’n tenue accepteren zegt voldoende.

En de tweede helft, tsja. De tweede helft. Wat een drama. Verliezen van zo’n slechte tegenstander zegt genoeg over de instelling van Feyenoord vandaag. Bar en boos. Snel vergeten.

Een reactie

  1. Na Nak en Twente geloofde zelfs ik niet meer in de titel en hoopte ik dat ze tegen 020 nog iets goed gingen maken maar het was inderdaad bedroevend zondag.
    Onvoorstelbaar, net als jij terecht opmerkte het slechtste Ajax ooit en dan zo een wedstrijd weggeven, schandalig.
    En met de nieuwe trainert zie ik ons volgend seizoen ook nog geen kampioen worden of ik moet me gruwelijk vergissen.

Jouw reactie hier!