Big Brother

We hebben sinds kort nieuwe huisdieren. Dat wil zeggen, Bastiaan noemt ze zijn huisdieren maar in werkelijkheid is het een bonte verzameling insecten in een potje.
Afgelopen weekend waren we een weekendje weg en in plaats van mee te voetballen met de rest was Bastiaan op zoek naar torren en mieren. Het bezoek laatst aan het natuurhistorisch museum heeft de kleine onderzoeker in hem wakker gemaakt.

Al ware het een sociaal experiment, zoals Big Brother, werden er gisteren een aantal mieren, twee pissebedden, een tor en een spin in een potje met luchtgaten en vergrootglas gedaan. De spin stierf echter direct een gruwelijke dood tussen deksel en potje en zijn lijfje hangt als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de rest van de insecten. Een paar groene blaadjes moest de kleine huisdieren van voldoende voedsel voorzien.

Een dag later heeft de aanblik van het potje nog het meeste weg van een slagveld tijdens de Eerste Wereldoorlog. De overgebleven mier loopt maniakaal rondjes alsof hij een tijger in de dierentuin is. De aanblik van een dode spin boven zijn hoofd heeft hem niet goed gedaan. Een van de pissebedden ligt op zijn rug en de ander botst er telkens tegenaan. Alsof het een botsauto vol pubers is die de aandacht van de andere sekse probeert te trekken. En van de tor is geen spoor te bekennen.

Het sociale experiment lijkt nog niet helemaal geslaagd. Talpa kan nog even wachten met contact opnemen met Bastiaan.

image

Jouw reactie hier!