Een minder beladen wedstrijd als vorig seizoen. Toen moest er wraak genomen worden voor ‘de wedstrijd die nooit plaats heeft gevonden’. De consequenties achteraf wetende heb ik er nu toch wel een dubbel gevoel bij. Zelf schoten we er niets door op en bleven we weer verstookt van Europees voetbal. En over die anderen, tsja.

Een van de eerste confrontaties tussen Feyenoord en PSV zag ik in het seizoen ’87-’88. Voor krap 20.000 toeschouwers zette onze vorige coach Been Feyenoord al na 3 minuten op 1-0, de huidige trainer van de beloftes (André Hoekstra) maakte de 2-0 in de 80e minuut alvorens onze huidige trainer Koeman vlak voor tijd de 2-1 uit een penalty maakte.

Tot aan het seizoen 2000-2001 wisten de Eindhovenaren geen een keer te winnen in De Kuip voor de competitie. Hierna volgden drie gelijke spelen, drie nederlagen en vier overwinningen voor Feyenoord. Kortom, de laatste 10 jaar zijn we aan elkaar gewaagd met een licht voordeel voor ons.

Nu bieden resultaten uit het verleden allerminst een garantie maar dat p$v even drie punten op komt halen is een utopie. In alle grotere wedstrijden van dit seizoen stond Feyenoord er. Dat zal zondag niet anders zijn.