21 jaar geleden

Op 4 oktober 1992 speelde Feyenoord een belangrijke uitwedstrijd in Eindhoven. Feyenoord begon het seizoen voortvarend met een 0-5 overwinning in Enschede en een 4-1 overwinning op Fortuna Sittard. Maar daarna kwam de klad erin. Uit in Utrecht en in Deventer werd gelijkgespeeld en ook in De Kuip kwam Feyenoord niet verder dan 2-2 tegen stadgenoot Sparta.

Tussendoor werd wel van Dordrecht gewonnen en op de 7e speeldag was er de confrontatie met PSV. Voor 44 gulden ging ik die bewuste zondag mee met de combi-trein. Een seizoen eerder verloor Feyenoord nog van kampioen PSV en Feyenoord was duidelijk de underdog voor aanvang van deze wedstrijd.

psv-Feyenoord

Feyenoord lijkt lange tijd op weg naar een nederlaag maar Ed de Goeij stopt een penalty van Romario en vlak voor tijd mist de Braziliaan ook nog eens een kans voor open doel. In de allerlaatste minuut krijgt Feyenoord een penalty die onberispelijk wordt binnengeschoten door cultheld Kiprich.

Foto’s heb ik niet maar die hebben de jongens van De Feijenoorder wel. Ik heb alleen het kaartje nog. Bij terugkomst uit Eindhoven werd Studio Sport onderbroken door de mededeling dat er een vliegtuig was neergestort in Nederland.

Een dag later staan de kranten terecht vol met berichten over de vliegramp. Het gelijke spel van Feyenoord is naar de achtergrond verdwenen. Maar het gelijke spel in Eindhoven en het gelijke spel tegen PSV later dat seizoen waren wel beslissend voor het eerste kampioenschap van Feyenoord sinds 1984.

Jouw reactie hier!