Deze week geen vernieuwd bezoek aan de vetkampstraat voor mij. De wedstrijd is uitverkocht en voor Feyenoord-supporters een verplichte combi. Nu was het de eerste keer dat ik er was in 1992 (bijna 20 jaar geleden, aargh) ook uitverkocht maar dat maakt toendertijd niet zoveel uit. Het was voor het eerst sinds zes jaar dat Feyenoord op bezoek kwam en aan het uitvak bleef men gewoon kaartjes verkopen.

De wedstrijd zelf eindigde in 1-1 met een doelpunt in de allerlaatste minuut van Kiprich. Een doelpunt dat ik gemist heb omdat ik al onderweg was naar de auto, geen rekening houdend met een gelijkmaker. Op de terugweg liepen we naast de technische staf van p$v die Feyenoord hadden bekeken voor de komende confrontatie. Toen ze in de gaten kregen dat ze wel tussen heel veel Feyenoorders liepen zetten ze het op een drafje richting de auto wat uiteraard nergens voor nodig was.

Een maand later troffen we de club met de meest Engelse naam (want het is een Engelse naam ;)) van Nederland in het bekertoernooi in De Kuip. Die wedstrijd kwam Feyenoord wel goed voor de dag want de teller stopte pas bij 7-0.

Ook de twee seizoenen erna op de Adelaarshorst eindigde de wedstrijd onbeslist (1-1 en 2-2, die laatste wedstrijd stond Feyenoord in de 81e minuut zelfs nog met 0-2 voor). De laatste keer dat beide team elkaar troffen won Feyenoord wel in Deventer met 0-3 met in de basisopstelling onze huidige technische staf. Koeman werd toen naar de kant gehaald ten faveure van Zwijnenberg (wie kent hem nog?) en Van Gastel gaf de assist op de 0-3 van George Boateng. Giovanni speelde de hele wedstrijd. Als echte armchair-fans zitten we donderdag voor de buis. Dat het kan spoken op de Adelaarshorst is bekend. Het is te hopen dat Feyenoord daartegen bestand is.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!