In de verte klinkt het eentonige gebed van een tempel, het duurt niet lang voordat de zon zich zal laten zien.

Hoogstwaarschijnlijk is het gebed voor een begrafenis want voor bruiloften is de regentijd niet het seizoen. Want ook in Cambodja denken ze in seizoenen, zij het in een iets andere context dan wij voetbalfans.

Op het moment dat de monniken beginnen met dit gebed ligt Nederland op een oor. En die vijf uur tijdsverschil met Rotterdam zorgt ervoor dat ik iedere ochtend wakker wordt met het gezang van de monniken én vooral veel transfernieuws.

Op RTV Rijnmond klonken de eerste geluiden van ongenoegen over het transferbeleid van Feyenoord en op Twitter, sowieso niet de plek van nuances, werd om aanwinsten geschreeuwd. Het duurde een etmaal en daarna stroomden de nieuwtjes binnen. Giminez, Idrissi en Timber en als ik straks lig te slapen zal ook Rasmussen wel bevestigd worden.

Dennis te Kloese lijkt te doen wat hij moet doen. Doorpakken nu de mogelijkheden daar zijn. Misschien is Mexico wel een ideetje voor een volgende vakantie als Giminez een beetje gaat presteren. Al loop je daar door het tijdsverschil misschien helemaal achter de feiten aan. En daar maken ze je wakker met kerkklokken. Dat is niks natuurlijk.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!