Exact tien jaar geleden vond er ook een salonremise plaats. Het was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen en in Rotterdam en omstreken keken we al niet meer naar de plaats op de ranglijst. Feyenoord zou als derde eindigen en voorronde Champions League gaan spelen.

Belangrijker was de confrontatie die drie dagen na deze wedstrijd in Tilburg zou gaan plaatsvinden, namelijk de UEFA-Cup finale in eigen huis tegen de Duitse kampioen Borussia Dortmund.

Ondanks dat er weinig op het spel stond was het uitvak zoals altijd uitverkocht en hadden wij geen kaartjes. Op het toenmalige forum van de supportersvereniging was echter een jongen uit Tilburg die twee kaarten overhad voor een van de thuisvakken. De deal werd gesloten en we troffen de jongen voor het stadion op zijn fiets.

De kaartjes waren voor het vak naast het uitvak waar traditiegetrouw altijd veel Feyenoorders zaten. Er zat geen spanning op de wedstrijd dus we konden op ons gemak kijken wat de heren voetballers ervan zouden gaan maken.

Zoals viel te verwachten zou Feyenoord niet met zijn sterkste elftal gaan spelen. De opstelling bestond uit : Timmer, Gyan (46. Aros), De Haan, Sprockel, Rzasa (46. Boutahar), Leonardo dos Santos, Bosvelt (46. Collen), Emerton, Leonardo, Elmander en Korneev

Aleen Gyan, Rzasa en Bosvelt zouden die 8e mei ook in de basis starten en werden in de rust van de wedstrijd in Tilburg gewisseld. De Haan, Elmander en Leonardo zouden invallen in de finale. Timmers was reservekeeper achter Zoetebier en Emerton was geschorst voor de finale.

Zoals viel te verwachten gebeurde er dus niet heel veel op het veld en eindigde deze wedstrijd in 0-0. Daar hebben we morgen overigens niets aan. Winnen motten ze!

Door Jeroen

Een gedachte over “Salonremise, 10 jaar geleden”

Jouw reactie hier!