Feyenoord is als een dame op leeftijd, ooit was ze het mooiste meisje van de klas en werd aanbeden door duizenden mannen. Op een show in Milaan schitterde ze en werd ze gekroond tot Europa’s mooiste, daarna volgde de wereld. Van boerenmeid tot wereldster.

Europa’s mooiste was ze al een tijdje niet meer geweest maar op een goede dag kon ze een missverkiezing in Nederland nog wel eens winnen.

Maar met mooi zijn alleen red je het niet. Ze begon zichzelf een beetje te verwaarlozen, gaf geld uit aan de verkeerde dingen en koos dikwijls voor foute vriendjes. Langzaam maar zeker begon het verval ook in haar huis zichtbaar te worden. Het begon met een lekkende kraan maar uiteindelijk hingen ook de keukenkastjes schots en scheef.

Een paar mannen in pak hadden haar beloofd dat ze zich daar geen zorgen over hoefde te maken, ze zou een splinternieuw huis krijgen aan de overkant van de straat. Het moest nog gebouwd worden en was op het oog wat duur maar dan zou ze weer een huis krijgen die bij de statuur van onze dame hoorde.

De huidige partner van de mooie dame is een man op leeftijd. Een man die haar heel even gelukkig maakte maar die haar nu beperkt in haar doen en laten. Het abonnement op de sportschool heeft hij voor haar ogen verscheurd en nieuwe zaken zoals Netflix en smartphones komen het huis niet in, ook geeft hij haar kinderen overal de schuld van.

Nog een paar weken heeft ze tegen zichzelf gezegd. Nog een paar weken en dan gaat ze op zoek naar een jonge vent die haar wel weer gelukkig maakt.

En naar een aannemer die haar oude huis wil opknappen. Wie weet wint ze dan wel weer een keer een missverkiezing.

Door Jeroen

Een gedachte over “Mooie dame”

Jouw reactie hier!