Buiten was het al donker en op een tijdstip dat de meeste Cambodjanen voorzichtig begonnen na te denken over hun nachtrust, het was immers al half acht in de avond, werd er afgetrapt in de GelreDome.

Met het geluid van krekels en kikkers op de achtergrond bleek de livestream nagenoeg synchroon met Nederland te lopen getuige de Whatsappjes die later zouden volgen in groepen die namen dragen als ‘shoarmawedstrijd’ en ‘Boedapest 2023’. Laatstgenoemde groepschat heeft het afgelopen jaar een flinke verandering ondergaan. Van ‘Berlijn 2021’ via Praag, Belgrado, wederom Praag, Marseille tot uiteindelijk Tirana.

Feyenoord onderging een soortgelijke metamorfose, al gebeurde er tijdens de enkele keer dat het beeld bevroor precies wat Jan voorspeld had: ‘zal je zien dat er precies nu gescoord wordt.’ Toen het beeld weer terug was bleek dat ook het geval te zijn. Soms is Feyenoord wél heel erg voorspelbaar.

Of het kwam door de Angkor-biertjes of de rust die Feyenoord sowieso uitstraalde. We zaten geen moment in de piepzak. De livestream haperde nog een paar keer, iets wat de aanvallers van Feyenoord niet deden.

Met een overwinning op zak bleek het restaurant verlaten te zijn. Het was immer ook al bijna half tien.

Dat belooft wat voor de komende wedstrijd. Daarvan is de aftrap om twee uur in de nacht. Een voordeel. Na afloop is het al bijna licht. Zo heb je nog wat aan je dag.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!