“Er moet een eind komen aan de zogenoemde combiregeling, die voorziet in een kaartje voor een uitwedstrijd voetbal plus gezamenlijk vervoer van de fans. Dat vindt Richard de Mos van de PVV. Nu de Voetbalwet er is, kan die zich mooi bewijzen, aldus de parlementariër. Hij heeft er vragen over gesteld aan het kabinet.

De Mos vindt het tijd om ‘welwillende supporters te bevrijden van dit veevervoer’, lichtte hij donderdag toe. Een mens moet toch op eigen houtje naar een uitwedstrijd kunnen en na afloop in die andere stad nog een terrasje kunnen pakken, overweegt De Mos.”

“Dankzij de Voetbalwet kunnen raddraaiers nu immers worden aangepakt met stadionverboden, een meldingsplicht en andere sancties. ‘Ik kom vaak in Engeland, daar werkt dat prima’, aldus De Mos. ‘Daar lopen de aanhangers van de verschillende clubs gewoon door elkaar en wedden ze onderling over de uitslag. Zo hoort het ook te zijn.’ “

Door Jeroen

2 gedachte over “Het zal mij benieuwen”
  1. Hij heeft gelijk, maar uit zijn mond is het populistisch gelul (= politiek, ik weet het…). Laten we positief zijn: Er wordt over gesproken en het staat op de agenda.

Jouw reactie hier!