Er zijn zo van die clubs die je een beetje blijft volgen nadat je er een keer een bezoekje aan hebt gebracht. Een van die clubs waarvan ik het reilen en zeilen op de website van de BBC na het weekend bekijk is Barnet F.C.

Na ons bezoekje aan Underhill afgelopen zomer (foto’s te bekijken door op onderstaand plaatje te klikken) kijk ik zo nu en dan hoe het ze vergaat en of ze al van de laatste plaats af zijn. Gisteren moesten de Londenaars uit tegen Aldershot Town en die wedstrijd werd bij een 1-1 stand gestaakt vanwege de opkomende mist. Na 38 minuten scoorde Aldershot de 2-1 maar niemand heeft kunnen zien waarom de scheidsrechter de goal afkeurde. Het was simpelweg te mistig.

Jeroen op Underhill, september 2010

Na de 3-1 overwinning op Cheltenham waar wij bij aanwezig waren wonnen The Bees slechts 5 wedstrijden. En zo staan ze na 28 wedstrijden op een schamele 25 punten én onder de degradatiestreep. Vorig seizoen ontsnapte de club aan degradatie naar de Conference League (het vijfde niveau in Engeland) op de allerlaatse speeldag.

Of dat nu ook gaat lukken valt te betwijfelen. De club die 1 plaats boven Barnet staat, Burton Albion, heeft maar liefst 6 wedstrijden minder gespeeld. Ook de nummers 20 (Hereford) en 21 (Macclesfield) hebben aanzienlijk minder wedstrijden gespeeld. Ik vrees voor het League-bestaan van Barnet. Die moeten volgend seizoen naar Cambridge United.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!