De plek was hetzelfde, de tegenstander ook. Net zoals 343 dagen eerder stond Steven Berghuis achter de bal. Elf meter verderop probeerde de doelman van Willem II de aanvoerder van Feyenoord uit zijn concentratie te halen. Een fluitsignaal later vloog de bal onhoudbaar in de rechterhoek van het doel. Alleen de spandoeken in het stadion waren getuige van deze goal.

Tijdens de vorige editie van Feyenoord – Willem II stond de parterre achter het doel waar Berghuis vanaf elf meter in de linkerbenedenhoek scoorde nog vol. Schouder aan schouder naast elkaar, ondanks de eerste onheilspellende berichten uit Italië. Na het doelpunt vlogen mensen elkaar om de nek en deelden highfives uit. Met de kennis van nu totaal onvoorstelbaar. Corona was voor de meesten van ons nog een ver-van-ons-bed-show of grappig genoeg gewoon de naam van een Mexicaans biertje.

Met de Kleine Generaal langs de zijlijn had Feyenoord begin 2020 langzaam maar zeker wat kleur op de wangen gekregen. De bekerfinale was gehaald en Feyenoord gold als outsider voor de titel. Hoe het afliep is weten we allemaal. Er ging een streep door de rest van het seizoen en ook de plannen voor de langere termijn konden in de koelkast.

Dat viel nog het best te zien aan de spelers die op Valentijnsdag 2021 de voorkeur kregen van Advocaat. Maar liefst acht spelers van het basiselftal van de laatste wedstrijd van seizoen ’19-’20 stonden weer aan de aftrap, de Hagenaar is niet de man voor frivoliteiten in zijn opstellingen.

Ik durf wel te wedden dat Dick Advocaat een punt achter zijn lange en indrukwekkende carrière had gezet als Feyenoord vorig seizoen de beker had gepakt. Binnenkomen, prijs pakken en wegwezen. Er zijn mensen voor minder heilig verklaard in De Kuip.

Dit seizoen hebben we die kans weer. Selectie, doe het voor Dick.

Maar vooral voor ons!

Door Jeroen

Jouw reactie hier!