In 2010 brachten we Sandra’s Lambretta ter restauratie naar Cambridge toe, we hadden alleen een tekort aan vrije weekenden zonder voetbal en andere verplichtingen. Een specifiek weekend hadden we al groundhop-plannen om Lille te bezoeken op zaterdagavond maar die wedstrijd werd verschoven naar zondag en toen kwam het volgende idee in ons op.

Als we die scooter nou eens op zaterdag weg zouden brengen dan konden we op de terugweg bij Lille stoppen voor die wedstrijd. En ‘heel toevallig’ moest Cambridge United ook thuis spelen. Zo gezegd, zo geboekt en eerlijk gezegd hadden we niet veel verwacht van ons bezoekje aan The Abbey. Achteraf gezien was het denk ik een van de leukste groundhoptrips tot nu toe. Een leuk stadion, mooi weer en een aardige wedstrijd. Gelardeerd met een paar pints en een curry. Wat wil een mens nog meer?

The Abbey bleek een leuke ground te zijn alleen vervelend voor Cambridge United is dat het stadion niet van henzelf is. In 2004 werd het stadion verkocht aan een projectontwikkelaar en de club heeft een jaar later tevergeefs geprobeerd het stadion terug te kopen. Zonder succes. In 2010 kocht Grosvenor Estates het stadion voor 3,5 miljoen pond om die plek verder te ontwikkelen én een nieuw stadion voor de U’s te bouwen. Dus als we voor die tijd nog een keer wat nodig hebben bij de Cambridge Lambretta Workshop dan laten we het niet opsturen maar gaan we het gewoon halen, uiteraard als United thuis speelt. Dat dan weer wel.

O ja, klik op de foto voor het verslag.

Door Jeroen

Een gedachte over “Bye, bye Abbey”
  1. Wordt eens tijd dat we alle wedstrijden die we hebben bezocht gaan ranken.
    Ranking the games zogezegd.
    Misschien leuk op weg naar Genk en dan na afloop een plekkie voor Genk vinden.
    Punten geven voor : Catering, wedstrijdkaartje, toegangspoortje, wedstrijd enz. enz.
    The Abbey zal best wel eens hoog kunnen eindigen en Lille staat in de onderste regionen ben ik bang. Alleen de catering al…….ALCOHOLVRIJ BIER!!!!!!

Jouw reactie hier!