Zoals eerder deze week viel te lezen is Sandra’s Lambretta bijna klaar. De scooter staat in Engeland en die moeten we dus binnenkort een keertje ophalen. Tripjes naar Engeland zijn altijd leuk maar nog leuker als je dat combineert met een voetbalwedstrijdje op het eiland.

Tijdens het snuffelen naar een beoogde ophaaldatum en dichtstbijzijnde clubs viel mijn oog op Braintree Town F.C., een club uit het plaatsje Braintree wat plat vertaald hersenboom betekend. Meer dan briljant dus. Momenteel is The Iron (de bijnaam van Braintree) koploper van de Conference South. In de Engelse voetbalpyramide de zesde divisie, of eigenlijk divisie 6a want je hebt ook Conference North. De kampioenen van North en South (nee, niet de tv-serie) promoveren automatisch. De nummers twee tot en met vijf van beide divisies spelen voor de overige twee plaatsen in de Conference League (Blue Square Premier League). In de BSQPL spelen clubs die nog niet zo lang geleden gewoon in de Football-leagues speelden zoals Luton Town, Cambridge United en Grimsby.

Cressing Road past niet meer bij de ambities van Braintree Town F.C.

En laat de Football-league nu net het doel zijn van Braintree Town. Opgericht in 1898 als fabrieksclub van Crittall Window Company dat ramen leverde aan Titanic leiden ze al jaren een redelijk anoniem bestaan. Pas in 2006 promoveerden ze naar Conference South om in 2007 de play-off finale te verliezen. Een seizoen later haalden ze wederom de play-offs maar promotie naar de Conference werd wederom niet gehaald.

De club speelt haar thuiswedstrijden aan Cressing Road, met een capaciteit van 4,145. Zoveel mensen zijn er al in jaren niet geweest want het hoogste toeschouwersaantal in recente jaren was 1,539 toeschouwers tijdens de halve finale van de Conference South playoff tegen Havant & Waterlooville.

De huidige mainstand

Toch wil de club een nieuw stadion bouwen. Met een capaciteit van 6000 toeschouwers hoopt de club de sprong naar de Football-league te kunnen maken. Waarschijnlijk zullen we een wedstrijdje op een iets hoger niveau kiezen maar hou The Iron in de gaten. Voor je het weet bestormen ze Football-league, en zeg dan niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Het nieuw te bouwen stadion

Door Jeroen

4 gedachte over “Braintree Town F.C.”
 1. Erg leuke club. Ik ben zelf aan het wachten tot ze in de Conference spelen en dat zal waarschijnlijk volgend jaar zijn. Tegen Luton of Wimbledon (als die niet promoveren) zou wel heel leuk zijn. Ben je nog iets tegengekomen over wanneer dat nieuwe stadion klaar zal zijn? Er staat me iets bij van de zomer van 2012, maar dat is alweer een tijdje geleden dat ik dat gelezen heb.

  1. Ha, ik wel verwacht dat jij bekend was met deze club. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het tot en met the Conference wel volg qua uitslagen e.d. maar lager meestal niet.

   De scooter staat in Cambridge maar we zijn nog afhankelijk van wanneer we hem op kunnen halen. Een thuiswedstrijd van Ipswich of Colchester (helaas wel een nieuw stadion) zou ons goed uitkomen.

   1. Is Cambridge United niets of is dat te laag? Leuk stadion hebben die. Beter dan Colchester in ieder geval. De andere twee clubs van Cambridge (Cambridge City en Histon) zijn daar weer niet zoveel.

    1. Bij Cambridge United zijn we al geweest toen we de scooter wegbrachten. De ‘garage’ zit recht tegenover The Abbey. Het hangt van het ophaalweekend af waar we heen gaan.

Jouw reactie hier!