Voor 2002 nam ik zelden een camera mee naar De Kuip. Maar met pasen 2002 kocht ik een joekel van een digitale camera (met 1,4 Megapixels als ik me niet vergis). Deze camera kocht ik speciaal voor de uitwedstrijd die Feyenoord een paar dagen later zou spelen in Milaan (verslag hier) en toen ik laatst door wat mappen met foto’s bladerde kwam ik onderstaande foto’s tegen.

Gemaakt voor aftrap van Feyenoord vs Heerenveen (het affiche wat ook dit weekend op het programma staat) op 28 april 2002. Anderhalve week voor wat de mooiste wedstrijd uit mijn leven zou worden.

Voor de aftrap werd er afscheid genomen van de uiterst populaire keeper Dudek die in augustus van het jaar ervoor naar Liverpool vertrok. De Pool kreeg een ingelijst shirt en maakte een afscheidsronde langs de tribunes. “Duu-de-ek, Duu-de-ek!”

Feyenoord zou uiteindelijk door een hattrick van Paul Bosvelt met 3-2 winnen van Heerenveen. Dezelfde uitslag die op die mooie woensdag in mei na 90 minuten ook op de borden stond.

Voetbal2002 005

Voetbal2002 009

Voetbal2002 011

Door Jeroen

Jouw reactie hier!