Morgen is het 11 april en op die dag speelde Feyenoord de terugwedstrijd tegen Internazionale in het toernooi om de UEFA-Cup in het seizoen 2001-2002. Een week eerder maakten Sandra en ik een mooie trip naar Milaan om Feyenoord daar met 0-1 te zien winnen. Het verslag van die dagen in Milaan kun je hier (klikkerdeklik) vinden.

In De Kuip nam Feyenoord nog voor rust een 2-0 voorsprong maar de wedstrijd had werkelijk geen seconde langer moeten duren want na de 2-2 in de 90e minuut werd het ouderwetsch billenknijpen. Internazionale speelde met Zanetti, Seedorf en Ronaldo in de basis en Feyenoord met Mauricio Aros (wie kent hem nog?), Christian Gyan en zelfs Leonardo Dos Santos (beter bekend als Leonardo twee) viel nog even in. Achteraf een wonder dat we het gehaald hebben.

Maar deze matige spelers werden ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van Pi-Air, de onverzettelijkheid van Bosvelt en van Wonderen en het loopvermogen van Emerton. En boven alles de leepheid van Tomasson. Feyenoord haalde finale, wat een dag. Wat een dag.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!