Waarom bewaar je een treinkaartje uit 1988? Ik heb geen idee, maar ik kwam dit kaartje laatst weer tegen in een van mijn oude Feyenoord-knipselmappen.

Op 7-2-1988 speelde Feyenoord thuis tegen AZ’67. Met nog 8293 andere toeschouwers zag ik een van de grootste zeges in mijn 25-jarige loopbaan als Feyenoord-supporterT. Met o.a. Mario Been, Benny Wijnstekers, Sjaak Troost en René Hofman in de basis werd er gehakt gemaakt van AZ’67. Het voelde een beetje als genoegdoening voor de allereerste wedstrijd die ik ooit in De Kuip zag en waar Feyenoord destijds met 3-4 verloor van de Alkmaarders.

Na 30 minuten spelen maakt David Mitchell de 1-0 na voorbereidend werk van Hofman. Invaller Hoekstra scoort een paar minuten later de 2-0 en nog voor rust zorgt Hofman voor de 3-0.

Na rust gaat het hard met de goals. Been benut een penalty en op het uur scoort Hofman zijn tweede goal van de middag. De 6-0 en 7-0 komen van de voet van André Hoekstra die al in de 8e minuut inviel voor Lars Elstrup. En dan zijn er nog 25 minuten te gaan. Of De Kuip ook om tien heeft geschreeuwd die middag weet ik niet. Het zou zo maar eens kunnen.

Feyenoord scoort niet meer die middag en AZ’67 kan het leed verzachten door twee ballen achter Joop Hiele te werken. Een verdediger van AZ’67 zou niet veel later voor Feyenoord tekenen en daar vijf seizoenen spelen. Over wie hebben we het hier?

Zaterdag speelt Feyenoord weer thuis tegen AZ (zonder de ’67) met de trein gaan we allang niet meer en een treinkaartje zal ook wel iets duurder zijn dan de 2 gulden 80 die ik toen moest betalen. Voor een 7-2 tekenen we echter blind.