Wilhelminahavenrun

wpid-wp-1480601028245.jpg

Tuurlijk, er waren wel tientallen redenen te verzinnen om op een woensdagavond gewoon lekker thuis te blijven in plaats van een rondje te gaan rennen door de haven van Schiedam.

Ja, het was koud en de locatie was wat verder weg maar dat weerhield ongeveer 1500 lopers uit Rotterdam en (verre) omgeving niet om tussen zeven en acht te verzamelen in de hal van potgrondproductiebedrijf Klasmann-Deilmann.

Naast de turf in verschillende vormen was er in de gigantische loods ook plek voor de nieuwe merchandise-tent van de Rotterdam Running Crew. Met nieuwe shirts, mutsen en petten in de verkoop was het een drukte van belang voor het kraampje.

Iets verderop hield een historicus een lezing over de honderdjarige Wilhelminahaven. Ruim honderd jaar geleden, na het verval de jeneverbranderij, had de burgemeester van Schiedam slechts acht woorden nodig om zijn visie op de economische ontwikkeling van Schiedam te geven: “De toekomst van Schiedam ligt aan de Maas”.

En langs deze Maas zouden de lopers in groepen van 3, 6 en 9 kilometer rennen. Na een warming-up door Eline in een hoogwerker (is dat eerder vertoond?) ging als eerste de 9 kilometergroep van start. Een paar minuten later gevolgd door de 6 kilometergroep. Als laatste gingen de mannen en vrouwen van de 3 kilometergroep op weg voor hun hardloopronde.

Langs de jachthaven en over de Maasboulevard met uitzicht op de nieuwe Maas zag je tot in de verte de dansende lampjes van de hardlopers in de donkere nacht. De leaders of the pack waarschuwden voor paaltjes, stoepjes en aankomend verkeer.

Helaas kwam er een oudere deelnemer ten val maar door de goede uitrusting van de EHBO’ers onder de begeleiding van de Rotterdam Running Crew en het ambulancepersoneel was de meneer in kwestie in goede handen. Later viel er op de Facebookpagina van de RRC te lezen dat hij met drie hechtingen wat schaafplekken weer veilig thuis was. Hopelijk is hij de 21e er gewoon weer bij tijdens de lichtjesrun.

Met een bocht langs de molen bij de distilleerderij van Nolet ging de groep weer terug naar de haven. In de verte waren de lampen van de werven al zichtbaar. Er werden in de hal weer volop selfies gemaakt en overal waren positieve geluiden te horen. Voor de tweede keer streek de Rotterdam Running Crew neer in Schiedam en voor de tweede keer was het een succes.

De thuisblijvers kregen wederom ongelijk.

wpid-wp-1480601052043.jpg

2 reacties

  1. Was weer een heerlijk loopje. Bij de valpartij maar even voor “verkeersbegeleider” gespeeld, zodat achterliggende lopers niet in botsing zouden komen. Goed te lezen dat zijn verwondingen mee lijken te vallen.

Jouw reactie hier!