www.peenvogel.nl

Vooruitblik 2018

Januari
Robin van Persie tekent een uur voor de Klassieker een contract bij Feyenoord. Met geleende schoenen scoort hij de winnende goal. Na Virgil van Dijk wordt Miquel Nelom na deze wedstrijd de duurste Nederlandse verdediger ooit. Hij verkast naar Manchester City voor bijna 100 miljoen.

Februari
PSV lijkt de titel te verspelen op het Stratumseind. Na een iets te wild carnavalsfeestje eindigt de halve selectie in de cel. Jeroen Zoet probeert via het WC-raampje te ontsnappen maar blijft halverwege vast zitten.

Maart
In maart blijft ADO op koers voor Europees voetbal. Voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ komen de spelers, bij wijze van motivatiestunt, verkleed als dartpijlen het veld op waarna ze door Barney op een luchtkussen in de vorm van een dartbord worden gegooid. Lex Immers raakt behoorlijk geblesseerd bij deze stunt.

April
Feyenoord wint de beker. Na 120 minuten voetbal en dertig penalty’s brengt een potje steen-papier-schaar de uitkomst. Tegenstander AZ beklaagt zich bij de UEFA. Als ze een bruine zak vol ongenummerde biljetten onder een Zwitserse brug leggen wil de Europese bond deze zaak wel onderzoeken.

Mei
PEC Zwolle pakt verrassend de titel. Besloten wordt om de peperbus vanaf nu permanent een blauwe kleur te geven. In de regio wordt dit gezien als een blauwe middelvinger, opgestoken naar de randstad. Het komt ‘de kloof’ tussen Randstad en provincie in Nederland niet ten goede.

Juni
De producent van de musical ‘Ik, Louis’ heeft een groot probleem. Geen enkele acteur heeft het ego om Louis te kunnen spelen. Uiteindelijk zit er niets anders op dan Louis zelf de hoofdrol te laten spelen. Op de persconferentie noemt Louis het zelf een logische keuze en vraagt hij zich hardop af waarom het zo lang duurde voordat ze bij hem uitkwamen.

Juli
De WK finale gaat tussen Duitsland en Marokko. De leeuwen van de Atlas verliezen uiteraard in de laatste minuut, maar de run op Marokkaanse voetballers is daarna groot. Als alle Nederlandse clubs zijn afgestroopt wordt Ali B tijdens een door de TROS georganiseerde wedstrijd tussen B-acteurs en C-artiesten gescout door Accrington Stanley.

Augustus
Het lukt Martin van Geel om Christiano Ronaldo naar Rotterdam te lokken. Het vooruitzicht van de vele discotheken in de Maasstad en het vrouwelijk schoon in Nederland doen de Portugees, gebrouilleerd met Real, zwichten voor al het Rotterdamse spaargeld. Er was wel een extra lening op De Kuip voor nodig.

September
Bij NAC Breda wordt het wereldrecord ‘bierdrinken in de rust’ nog verder aangescherpt. Al weigert concurrent bierbrouwer Guinness het record in de boeken op te nemen. Wat volgt is een handelsoorlog met Ierland en het verbod op het vieren van St. Patrick’s Day in Nederland.

Oktober
Christiano Ronaldo wordt na een flitsende start steeds vaker in het uitgaansleven gesignaleerd met diverse fotomodellen. Roddelblad Privé weet de hand te leggen op een korrelige foto waarop het lijkt dat de Portugees met prinses Maxima afspreekt in een Rotterdams restaurant. De RVD ontkent alle geruchten maar de prestaties op het veld van de Portugees lijden er wel onder.

November
Prinses Maxima verlaat Willem-Alexander voor haar nieuwe liefde Ronaldo. De koning verklaart hierop alle clubs ouder dan 100 jaar koninklijk. Behalve de werkgever van Ronaldo uiteraard. De woedende Rotterdammers dreigen een eigen competitie met Excelsior, Sparta en het heropgerichte FC Vlaardingen te beginnen.

December
Door het wegvallen van hun aartsrivaal stapt ook Ajax ook uit de Eredivisie. Zij beginnen een eigen competitie met De Dijk, AFC en Swift. Wat volgt is een definitieve tweedeling tussen de randstad en de rest van het voetballand. Het einde van bijna 52 seizoenen Eredivisie is compleet als FC Groningen, Twente en Roda JC de overstap maken naar de derde Bundesliga. PSV gaat verder als carnavalsvereniging.

Jouw reactie hier!