Update marathonplannen

Afgelopen zondag was de skiberg het domein van ons rondje in het weekend. Met een paar geplande wedstrijden in het verschiet (in december de Sint-Nicolaas-loop en de Bruggenloop die beide een wedstrijd over 15km zijn) moet er wat meer aan kracht en snelheid gewerkt worden. En hoe kun je dat beter doen dan de skiberg een paar keer op en af te rennen?

Na de Bruggenloop begint de training voor de marathon. Iedere zondag een lange duurloop die steeds verder wordt uigebreid tot aan 35 kilometer drie weken voor de start op 9 april.

Ik heb nog even het trainingsschema van dit jaar erbij gepakt en de weken dat ik aan het ‘voorgeschreven aantal kilometers’ kwam wisselen af met weken waarin dit niet het geval is. Dat ga ik in 2017 anders doen. Ik ga me, als ik zonder blessures blijf, nog meer houden aan het schema om nog beter voorbereid aan de start te staan.

Ook ga ik wat andere gels proberen want van die gel met colasmaak en bananen werd ik kotsmisselijk op het einde. Het wordt hard werken, met als doel een medaille op de Coolsingel. En eeuwige roem.

wpid-wp-1478597149906.jpg

Jouw reactie hier!