Feyenoord vs Sevilla

Na de thuisoverwinningen op Standard Luik en Rijeka kwam de huidige winnaar van de UEFA-Cup op bezoek in het mooiste stadion van West-Europa (en ver daarbuiten). Op voorhand hoopte je op een avondje in de traditie van de legendarische thuiswedstrijden tegen Juventus, Marseille en de wedstrijd tegen PSV in 2002. En zo geschiedde.

Iedereen ging direct uit zijn werk door. Dus ik had een fiets/bus/metro/tram-combi.

Europacupavonden zijn mooie speciale avonden. Althans, dat kunnen ze zijn.

DJ Paul warmt de boel op.

De boetepot van de UEFA wordt weer gevuld.

Aardig rookpotje.

Blijft frappant dat bij wedstrijden waar van die Zuid-Europese aanstellers betrokken zijn ze scheidsrechters uit B-landen aanstellen. Deze koekebakkerT ook weer, wat een non-valeur. Doe mij maar gewoon een degelijke Duitse scheidsrechter bij dit soort potjes.

Overigens had Sevilla shirts geleend van een Belgische eersteklasser. Uit 1993 welteverstaan. Wat een lelijke tenues.

Van Beek lijkt ‘rustig aan’ te zeggen tegen zijn keeper. Centraal achterin stond het weer als een huis. En ja, Vermeer had een cruciale redding.

Na iets meer dan 50 minuten spelen schiet Toornstra de 1-0 binnen, De Kuip schudde op haar grondvesten.

Dolle vreugde!

1-0 tegen de titelhouderT.

En vlak voor tijd maakt El Ahmadi er 2-0 van. Zijn tweede (en weer een mooie) goal in dit toernooi. Moet niet gekker worden. Feyenoord speelde wederom degelijk en ik moet mijn welgemeende excuses aan Fredsje Rutten maken. Sorry Fred. Het was niet zo bedoeld eerder dit seizoen.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……

YNWA

En het werd een memorabele avond.

Zien ook Menno, Marc en Kees.

Hand in hand, kameraden!

De Kuip viert nog even feest.

Ik zeg niks……

5 reacties

  1. Mooi verslag weer. Echt genoten van deze wedstrijd. Zwaar kloten dat PSV-Feyenoord verplaatst is naar dinsdag maar ik heb er echt vertrouwen in.

Jouw reactie hier!