En dan was ik…..

‘En dan was ik de baas hé?’

Kapitein Rex kijkt naar de piraat die bovenop zijn stapelbed zit.

‘Ja, en dan schoot ik iedereen dood hé?’

‘Behalve mij dan. Want dan was ik daarna de sterkste. Ik kon tegen kogels toch?’

‘Ik kon tegen vuurkanonnen!’

De gesprekken die Bastiaan (Kapitein Rex) en de piraat (zijn beste vriend Yaro) voeren vinden om een of andere reden altijd in de verleden tijd plaats. Ze hebben nog een heel leven voor zich maar toch praten ze alsof het al gebeurd is. Niet dat de dingen die ze bespreken anders zouden gaan gebeuren. Nee, ze houden het vooral bij praten wat ze gedaan zouden kunnen hebben. Urenlang hoor je die twee over dit soort dingen praten. Dat piraten en Star Wars twee hele andere werelden zijn deert ze niet. Dat kan best samen volgens hen.

Toen Bastiaan net op school zat werd er vrij vlot al afgesproken met andere jongetjes in zijn klas om ergens te spelen. Soms ‘uit’ maar vaker ’thuis’ bij ons. Bastiaan schept op over zijn Star Wars verzameling zonder dat het echt opscheppen is, hij is gewoon enthousiast en die kinderen willen dat dan zien. Een andere keer vertelde hij dat hij een nieuwe slang thuis had. Dat was ook waar, alleen betrof het een pluche exemplaar. Het jongetje uit zijn klas was even teleurgesteld maar daarna gingen ze toch als een tornado door ons huis.

Want dat is het toch vaak. Als er van die ventjes hier komen spelen dan ziet ons huis er na 5 minuten uit als een kruising tussen Fukushima en de totale verwoesting van Ieper in de Eerste wereldoorlog. Overal ligt speelgoed, werkelijk overal.

Hoe anders was dat de keren dat er meisjes bij ons kwamen spelen. Er werd netjes gekleurd, niet door huis gerend en een stuk minder kabaal. Meisjes spelen toch iets anders. Laatst hoorden we zijn vriendin voor een dag dit tegen hem zeggen ‘Bastiaan, voordat we hiermee gaan spelen ruimen we eerst je kamer op‘.

Een leven lang voor zich, en dan nu al onder de plak.

13022015

Kapitein Rex van Star Wars, hij kon blijkbaar tegen vuurkanonnen. Toch?

 

4 reacties

  1. neem van mij aan dat er meiden bestaan die net als Bastiaan door je huis gaan als een tornado…hier in huis zijn de meiden ( ja meidennn, zelfs Veerle) erger dan Wietse.
    Ze hebben wel wat meer zitvlees. En ook Lieke moet regelmatig ( wel met een prachtig rokje aan …) uit een 2 meter hoge boom halen.

    Waren ze maar zo opruimig……al hebben we dan en oma….die roept dat ze op hun moeder lijken…….

    1. Ha, dan zal het wel het moederinstinct zijn bij die meiden. Je ziet al wel dat ze graag de baas spelen over die kleine jongetjes. Het vervelende is natuurlijk wel dat al die oma’s precies hebben onthouden hoe wij waren vroeger. Je krijgt het altijd terug hé 😉

Jouw reactie hier!