De ene Borussia is de andere niet.

Zo, dat ging hard. Die voorverkoop van Borussia Dortmund. De beschikbare kaarten waren binnen de minuut weg. Nu bestaat er wel de mogelijkheid om via een dure omweg kaarten via viagogo te kopen. Met Kees heb ik besloten om zijn Engelse vriend dan maar kennis te laten maken met een andere Bundesliga-club in het Ruhrgebied, te weten Borussia Mönchengladbach. Met een capaciteit van meer dan 54.000 toeschouwers en een gemiddelde dat daar niet ver onder ligt ook geen slechte keuze.

De Bökelberg.

In zowel het oude stadion (foto’s hier) als het nieuwe stadion (foto’s hier) ben ik al eens geweest en ook heb ik BMG een Europese wedstrijd in Düsseldorf zien spelen (uiteraard tegen Feyenoord) waarvan u de foto’s hier kunt bekijken.

Borussia-park.

Nu deed zich later wel een mogelijkheid zich voor via schoonzus Sandra maar de kaartjes voor BMG waren toen al gekocht. De revisit van het Westfalenstadion komt volgend seizoen wel.

Met het aanstaande bezoek van BMG komt de club met stip bovenaan de Duitse club die ik het vaakst live heb zien voetballen want in 2008 zag ik Die Fohlen (met Patrick Paauwe in de gelederen) met 3-1 verliezen bij Schalke (foto’s hier). Het wordt een middagje bier en bratwurst. Ik heb er nu al zin an.

5 reacties

  1. Hoi Jeroen,
    Gladbach is leuk! Naar welke wedstrijd gaan jullie, want dat mis ik ff in het hele verhaal 🙂
    Groeten, Stephan

  2. Zeker leuk voor hem …… ik verwacht toch wel dat er zo rond de 45.000 toeschouwers op die wedstrijd af zullen komen.

    Ik ken de Top-30 van Stadionwelt, maar daar staat 020 ook tussen met een gemiddelde van ruim 49.000. Dat klopt niet, maar dat komt omdat zij alle SCC-ers standaard meerekenen (ongeacht of ze nu bij de wedstrijd zijn geweest of niet). Maar zo staan er volgens mij nog enkele clubs ’te hoog’ op.

    1. Dat klopt wel dat er bij sommige clubs een vertekend beeld is. In Duitsland geloof ik dat altijd wel. Voor die Engelsman wel leuk, twee wedstrijden voor 45.000 man in 1 weekend. Als het hem bevalt komt ie nog maar een keer over voor BVB.

Jouw reactie hier!