Archief 2007

Januari 2007

1 januari 2007

Sawasdee. Oftewel hallo vanuit Bangkok. We hebben een goede vlucht gehad en eenmaal in ons hotel in Bangkok zagen we op BBC world het nieuws van de bomaanslag in Bangkok. Verder hebben we er hier niet zo veel van meegekregen maar dat is niet zo gek in een stad met 9 miljoen inwonerTs. No need to worry.

Vandaag met de ferry naar Wat Po gegaan en daar een traditionele voetmassage genomen (ondergaan). Daarna lekker gegeten bij de straatstalletjes en een lekkere singha gedronken op een terras. 1 Januari is wel een hele rare dag in Bangkok, de straten zijn leeg (geen files!) en de tempels zijn vol. Iedereen is in het geel gekleed en brengt offers om een goed 2007 af te dwingen. Morgen zal het wel weer een normaal gekkenhuis zijn en gaan we met de trein op weg naar Laos. Iedereen bedankt voor de sms’jes, gelukkig nieuwjaar!!

3 januari 2007

Sabaidee. Hallo vanuit Laos. Zoals je ziet zijn de talen aan elkaar verwant en zijn we vandaag de grens overgegaan. Met de nachttrein naar Nong Khai gegaan en daar voor 35 dollar een visum voor Laos gekocht. Waarom het 35 dollar is, is een raadsel, voor sommige nationaliteiten is het 20 dollar en voor andere nationaliteiten zelfs 42 dollar. Wat wij die Laotianen ooit aangedaan hebben, weten we niet. Het communistische bewind zal wel afgekeurd zijn door onze overheid…..

Wij hebben net gegeten nadat we eerder vandaag een bezoek hebben gebracht aan het nationale symbool, That Luang (foto via google!), en de imitatie arc de triomph: Patuxai. Morgen huren we een fiets want vergeleken met Bangkok is het hier erg rustig. Dan gaan we tempels bekijken en genieten van een koude Beerlao. Dat gaan we zo ook nog doen.

4 januari 2007

Vandaag een kort bericht uit Vientiane. Morgen vliegen we naar Luang Prabang. Je kunt ook met de bus voor 10 dollar 11 uur bussen of voor 60 dollar 40 minuten vliegen. De keuze was snel gemaakt. Vandaag hebben we gefietst en alles hier zo’n beetje bekeken. Zo gaan we de sunset bekijken bij de mekong. Alles gaat zijn gangetje !

6 januari 2007

We zijn sinds gisteren in Luang Prabang, het openluchtmuseum van Laos (Unesco world heritage site). Je struikelt hier over mooie tempels en de monniken kom je overal tegen. Zelfs nu naast ons in het internetcafe zit er een zijn mail te checken. Het moet niet gekker worden.

Net zoals in Thailand breekt voetbal het ijs voor gesprekken met de lokale bevolking. Toen we langs het nationale stadion in Vientiane kwamen, wilden we er een kijkje nemen. Er kwamen net wat mensen aan en nadat het gesprek op voetbal aankwam, mochten we naar binnen om foto’s te maken. Jeroen’s tattoo zorgt ook voor de nodige gesprekken. Meestal zijn net de voeten en de bal zichtbaar onder zijn ‘korte’ broek en de meest brutale (zelfs monniken maar die zien in Jeroen een haargenoot) Loatianen willen hem zien en beginnen dan over voetbal. In dat kader hebben we nog een goede actie gedaan. Op de berg bij tempel Phu Si in Luang Prabang kun je donaties doen voor nog te bouwen boeddha’s (er komt 1 boeddha voor iedere dag). Wij hebben een donatie gedaan voor de boeddha van de zondag. Dat die Feyenoord maar veel geluk mag brengen.

8 januari 2007

Oudomxai…..de plaats waar volgens de lonely planet (die wij looney noemen, uitleg volgt nog wel een keer voor geinteresseerden) helemaal niets te beleven valt. Maar in ons geval was het vandaag OUDOMXAI !!! Na een rit van vijf uur over 200 km in een mini-bus kwamen we aan in dit plaatsje in het noorden van Laos. Dat mini-bus kun je met een korreltje zout nemen want behalve ons 2 zaten er nog zo’n 20 mensen in het busje. Op de voorbank alleen al zaten er 5. Naast Jeroen zat een wagenzieke en kotsende vrouw die na het kotsen op zijn schouder in slaap viel met een baby op haar schoot. Totdat ze weer moest kotsen uiteraard en dan ging ze gelukkig voor Jeroen uit het raam hangen…. Sandra had het vooral erg koud. De rit door de bergen met de verschillende stammen die langs de kant van de weg wonen, was wel erg mooi. Overstekende buffels, geiten, varkens, kippen, kalkoenen en de lokale bevolking zorgde ervoor dat de chauffeur om de twee minuten moest toeteren. Morgen naar Luang Namtha is het maar 115 kilometer, een makkie dus.

9 januari 2007

Een kort bericht vanuit Luang Namtha. Zo te zien is het bericht van gisteren niet helemaal bewaard gebleven op de web server maar nu staat hij er weer bij. De bus naar Luang Namtha zou om 8.30 vertrekken maar de praktijk leert dat hij weg gaat als hij vol is. Niks dienstregeling. Gelukkig waren we net op tijd voor de laatste twee stoelen, zo’n drie kwartier voor de eigenlijke vertrektijd. Na een rit van ruim 3 uur tussen bergdorpjes zijn we nu in een gebied vol met rijstvelden aangekomen. Morgen gaan we hier meer van de omgeving bekijken. U hoort nog van ons.

11 januari 2007

Wij zijn er weer. De afgelopen dagen waren een kruising tussen Groeten uit de rimboe en de Lord of the Rings. Wij waren op het onzalige idee gekomen om een tweedaagse trekking te gaan doen naar een Khamu-stam. En dat voor 2 mensen die in Nederland nauwelijks lopen.

Gisteren was al zwaar en toen voelden we onszelf als Frodo en Sam in het eerste deel (dus nog wel redelijk). Toen we aankwamen in het Khamu-dorp (na 5 uur bergop en bergaf lopen) vielen we met onze neuzen in de boter. Er was een bruiloft aan de gang en het 170 lieden tellende dorp was al compleet dronken van alle zelfgebrouwde LaoLao (een soort whisky). Wij mochten als eregasten aanschuiven en na 10 LaoLao konden we voor het eerst beleefd weigeren 😉 Niks voor ons dus.

Het feest hebben we daarna maar gelaten wat het was want het ging door totdat de generator ophield en er geen mierzoete Thai-pop en Lao-pop meer te horen was.

Vandaag was een hel en voelden wij ons Sam en Frodo uit het derde deel. Nauwelijks meer vooruitkomend en alles deed (en doet) zeer en gaat waarschijnlijk morgen alleen maar meer pijn doen. Wie heeft ooit gezegd dat lopen gezond is? Wij gaan zo genieten van onze douche, hopelijk is ie warm want de laatste dagen in Laos is de douche hoogstens lauw. Tabee.

14 januari 2007

We zijn weer online, zowel via internet als via mobiel (die deed het in laos niet). De afgelopen dagen zaten we echt in een gehucht. Als we de enige 2 Falangs (‘witten’) waren dan was het veel. We werden overal aangestaard, nageroepen en we moesten met handen en voeten duidelijk maken wat we wilden want Engels spraken ze niet. Ook qua eten hield het niet over maar we hebben ons er best vermaakt. We zitten nu in Chiang Kong, aan de thaise kant van de Mekong. Aan de overkant van de Mekong zien we Laos liggen.

Verbazingwekkend met wat voor liedjes je in je hoofd zit als je zo’n berg in Laos beklimt. Hier een paar voorbeelden. Sandra zong ‘I did it my way’ van Frank Sinatra, en dan met aangepaste tekst ‘and then I see the final MOUNTAIN’. Bij Jeroen was het vooral ‘It is a long way to the top if you wanna rock and roll’. En bij de Khmu stam kwam als eerste de ‘Village people’ bij ons op.

@Clismo, aan jou de eer om de mp3’s in de comments te plaatsen.
@Kees veld, Jeroen heeft wel een penalty gescoord in Laos maar daarna mocht hij niet meer meedoen van de kinderen (hij was te goed waarschijnlijk).

16 januari 2550

U ziet het goed, hier in Thailand leven we momenteel in het jaar 2550. Dat komt omdat Boeddha 543 jaar voor Christus werd geboren en toen zijn ze hier dus met de jaartelling begonnen. De laatste twee dagen zijn we van Chiang Kong (aan de grens met Laos) naar Chiang Rai gereisd. Daar zijn we 1 nachtje gebleven en ons buikje rond gegeten op de night bazar. Vandaag zijn we met de bus naar Chiang Mai gegaan waar we zometeen op de nachttrein naar Bangkok stappen.

Ons volgende stukje zal dus vanaf het strand worden. En we moeten zeggen, daar hebben we nu best zin in. Dit jaar is de koning van Thailand 60 jaar aan de macht en daarom loopt iedereen hier in gele bloezen, polo’s, jassen en meer kledingstukken met het logo van de koning erop. Een soort permanente koninginnedag aangezien zo’n 70% van de bevolking iets geels aan heeft. Sandra heeft ook een mooie gele polo aangeschaft en kan dus vrolijk meedoen. Nog 1 nachtje reizen en dan luieren. Jullie fijn aan het werk? 😉

18 januari 2007

Okay, we zijn dus bij het strand in Thailand aangekomen waar we de laatste dagen gaan relaxen en alle boeken lezen die we niet voor niets meegezeuld hebben in onze rugtassen. We zitten in Jomtien aan de Thaise oostkust (op zo’n 2 uur van Bangkok) en de stad hiernaast is een hoerenzooi. Letterlijk en figuurlijk want op zo’n 12 kilometer van ons hotel ligt de roemruchte badplaats Pattaya.

Een grote verzameling go-go bars, winkels die uitpuilen van de nepartikelen en van de vrouwen ben je hier ook niet altijd zeker of het echte zijn of katoeys (omgebouwde) Voor de rest zie hier veel mannen lopen met Thaise schatjes aan hun arm die makkelijk hun kleindochter hadden kunnen zijn. Tsja, dat hoort ook bij Thailand. Wij hebben het best naar ons zin bij het strand en het zwembad. Even uitrusten dus voordat we volgende week weer terug naar huis gaan en aan het werk moeten.

@Menno. Kan jij laten weten wat de uitslag wordt van de UEFA-uitspraak via de sms?

21 januari 2007

Het maakt dus allemaal niet uit of we er wel of niet bij zijn. De eerste wedstrijd van het seizoen die we missen is weer als vanouds. Op het moment dat we dit typen staat Feyenoord binnen 20 minuten alweer met 2-0 achter. De kroeg hier in Thailand waar we het wilden gaan kijken, toonde een andere onbelangrijke Nederlandse wedstrijd. Omdat we nu ook opeens geen mobiel netwerk hebben, zijn we een internet cafe ingedoken om de stand te volgen via vi.nl.

Wij zijn inmiddels toe aan onze laatste dagen hier. Aanstaande dinsdag vliegen we ’s nachts terug naar het koude en stormachtige Nederland. De dagen bij het zwembad gaan behoorlijk snel. Bijna alle boeken zijn uit en de sudoku’s zijn ook bijna op. Tijd om weer naar huis te gaan dus.

23 januari 2007

Volgens ons had KPN ruzie met de Thaise telecomproviders want sinds zondag hebben we geen bereik meer gehad tot 1 uur terug in Bangkok (terwijl we er al een middag zijn). Zometeen om half negen NL tijd vliegen we terug. Nu zijn we de tijd aan het doden met de laatste inkopen en een biertje aan het drinken in de buurt van Khao San Road.

Deze foto is van een week terug in Chiang Kong. Een zogenaamde Naga die de trappen van de tempels sieren. Deze tempel werd gerestaureerd en de naga blonk dat het een lieve lust was in de zon. De laatste dagen aan het strand waren niet echt zonnig maar dat mocht de pret niet drukken. De temperatuur bleef goed dus we zijn wel steeds buiten gebleven. WE KOMEN ER WEER AAN ! Dus zoek dekking.

Februari 2007

Ondanks het slechte weer gewoon op de scooter.

En Annemieke vierde zoals ieder jaar haar verjaardag. Ze is overigens op dezelfde dag jarig als Angelos Charisteas.

Maart 2007

Uiteraard naar de jaarlijkse scooterbeurs in Antwerpen.

De Lambretta die in de woonkamer stond te wachten om in elkaar gezet te worden was een mooi speelobject voor Ties.

Het nieuwe stadion van Az werd mijn 40e stadion in Nederland dat ik bezocht.

In maart was het alweer mooi weer om met de scooter plezierritjes te maken naar de kroeg.

April 2007

In de Gelredome won Feyenoord met 0-1 door een goal van Pi-Air.

Het onoverzichtelijke kruispunt bij Jeroen zijn kantoor blijft een bron van leedvermaak.

De enige competitie-wedstrijd die we in seizoen 2006-2007 misten was de wedstrijd in Almelo. Bij Menno hoorden we hoe Feyenoord verloor terwijl er een stoet marathonlopers langs zijn huis liepen.

Met Scummy naar de jaarlijkse kattencontrole.

Eind april maakten we van de wedstrijd in Heerenveen een compleet europacupweekend van. We verbleven in een huisje in Makkum waar we met een BBQ bijna het huisje in de fik staken. We een rondleiding namen bij de bierbrouwer ‘Us heit’ en en passant ook nog eens een nieuw huis kochten. Feyenoord verloor overigens kansloos.

Mei 2007

Wij waren weer eens een weekendje weg. Ditmaal in het Franse Willems voor een scooterweekend met een klein uitstapje naar Kortrijk.

Jeroen deed een poging tot winkeldiefstal en we hielden een marathonsessie Catannen bij Kees en Linda waar iedereen een keer won behalve Jeroen.

Juni 2007

Menno mocht voetballen op het hoofdveld van De Kuip. Hij liep daar wel een blessure bij op.

Tijdens ons tweede scooterweekend maakten veel Engelsen de oversteek. Met een rondje langs De Kuip en twee avonden feesten was het weekend meer dan geslaagd.

Sandra hing nog voor de lol met collega’s aan een berg en ging met Ties naar het dolfinarium.

Juli 2007

De eerste training van Feyenoord met nieuwkomers Makaay en Gio trok enorm veel bekijks.

Sandra ging op bezoek bij het nieuwe restaurant van Herman den Blijker.

Oefenwedstrijd in het westland.

Verjaardag van Ties.

Oefenwedstrijdje in Emmen met enorm veel file op de heenweg.

Augustus 2007

In augustus waren we weer vrijwilligers op de Open Dag van Feyenoord en vertrokken we het weekend erna voor een scooterweekend richting Zeeland.

Op zondag snel naar huis voor de tweede wedstrijd van het Port of Rotterdam tournament.

Sandra deed een cursus Indiaas koken en Feyenoord won de eerste wedstrijd van het seizoen in de Galgenwaard.

Later die maand waren we weer in Utrecht. Nu voor het concert van Ignite in Tivoli.

September 2007

We waren weer eens een weekend weg, doen we anders nooit. Dat hield dus wel in dat we een wedstrijd van Feyenoord gemist hebben. Maar aangezien ze ons vorig seizoen ook zo vaak in de steek hebben gelaten was het nu de tijd voor ons om hen een keertje in de steek te laten 😉 We waren naar de zeer bekende scooter-rally op Mersea-island.

Op donderdagavond weg met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich en in Engeland links rijdend door pittoreske dorpjes naar het schiereiland Mersea waar zo’n 2000 scooterliefhebbers zich te goed deden aan bier en bands.

Op zondag zijn we nog even naar Clacton-on-Sea geweest voor een full English breakfast en een ’tocht’ door de plaatsjes Holland-on-Sea en Great Holland voordat we weer op de nachtboot naar Hoek van Holland zaten.

In de hand in hand stond nog een verwijzing naar deze website.

En Feyenoord won weer eens in Kerkrade.

Oktober 2007

In oktober kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en boekten we tickets naar Cambodja om Jan en Phary’s bruiloft bij te wonen.

Scummy zat al klaar in de verhuisdoos.

De gehele maand oktober stond in het teken van verbouwen en klussen.

Inclusief hulp van Linn en Ties.

Maar wel tijd om even naar Arnhem te gaan om Feyenoord te zien winnen.

En we kregen iets meer licht in het huis.

En op 29 oktober konden we dus Scummy voor het eerst haar nieuwe huis laten verkennen.

November 2007

In november hingen we Sandra op de muur en werd ze genezen verklaard van haar ziekte (bijna 5 jaar na dato).

Slory mistte twee (!) opgelegde kansen om ons de volle winst in de klassieker te bezorgen. Saillant detail is dat beide kansen in de blessuretijd verprutst werden.

Met Kees brachten we een bezoek aan het nieuwe Wembley en een wedstrijd van Brentford F.C.

December 2007

Nog een nieuw stadion voor Kees volgde begin december. Niet voor ons want wij waren al eens in het nieuwe stadion van Schalke geweest.

En Sandra moest bij de Sint komen.

Scummy was inmiddels al helemaal gewend aan haar nieuwe tuin.

December bracht ons 14 jaar na dato ook weer eens in De Koel.

Bij Jeroen op kantoor werd de tijd nuttig besteed.

En wederom werd de wedstrijd in Heerenveen aangegrepen voor een weekendje weg met schnitzels en drank.

Jouw reactie hier!