Aan en uit

Kgggghhrrr. Kgggghhrrr. ‘We zijn op een missie Papa’. Bastiaan praat in de walkie talkie op gedempte toon. Nog voordat ik antwoord kan geven hoor ik aan de bliepjes dat hij weer aan het praten is.

‘Je moet over zeggen als je klaar bent met praten. Dan weet de ander dat hij kan gaan praten. En over en uit als je klaar bent. Over.’

‘We gaan op jacht naar dieven Papa. En dieven, die komen in de nacht. En als je niet thuis bent. Daarom blijven we de hele nacht wakker. Jij boven met de walkie talkie en ik beneden. Aan en uit.’

Ik schiet in de lach en zeg nog een keer dat het over en uit is als je klaar bent met praten. Onze missie behelst het hele huis controleren. De kat mag ook even door de walkie talkie miauwen maar daarna is het echt tijd om naar school te gaan.

Als ik na de boodschappen weer thuis ben hoor ik beneden een raar geluid. Eerst lijkt het op het gehuil van een baby maar daarna zijn het geluiden uit een cockpit. Maar goed dat Bastiaan niet thuis is. Die zou gelijk zijn vergrootglas gepakt hebben als ware hij Sherlock Holmes. Op zoek naar de dieven.

Bij de keukentafel aangekomen zie ik waar het geluid vandaan komt. Er zijn geen inbrekers in ons huis, maar de walkie talkie staat nog aan en die vangt allerlei radiosignalen uit de omgeving op. Ik zoek de powerknop druk deze in. Aan en uit. 

wpid-20150706_104122.jpg

Jouw reactie hier!