FC Keulen – HSV

Met Kees en schoonzus Sandra gingen wij op zaterdagochtend rond een uurtje of tien op weg richting Keulen om in het Rhein Energie stadion een wedstrijd van FC Keulen te bezoeken. Tegenstander vandaag was het ‘Nederlandse’ HSV met het debuut van Ruud van Nistelrooij voor de bezoekers. Hij mocht maar liefst twee hele minuten meedoen.

In een van de vermakelijkste Bundesliga wedstrijden die ik met eigen ogen zag werd het na een 1-3 voorsprong van de bezoekers uiteindelijk 3-3 vlak voor tijd. Het stadion zelf is een mooi compact voetbalstadion met ruimte voor maar liefst 50.000 man. Waaronder behoorlijk veel fans uit Hamburg.

Keulen (Dui.), 6 februari 2010. 1. FC Keulen – HSV 3-3. Bundesliga

Na bijna drie uur rijden de afslag naar het Mungersdorf stadion. De oude naam van het Rheinenergie-stadion. Eindelijk een stadion dat geen arena heet in Duitsland.

Met 2 Sandra’s en Kees op stap.

Ook hier dus.

Ga je mee naar het stadion.

Uiteraard drukte voor het aan de buitenkant zeer apart uitziende stadion. Veel bier en bratwurst-kraampjes zoals het hoort.

Het stenen gebouw voor het stadion is een overblijfsel van het oude stadion.

Van de achterkant lijkt het wel op een barak.

Stadion van binnen. Mooi en compact.

Steile tribunes met genoeg beenruimte.

Links in de hoek behoorlijk wat HSV aanhang.

Shawls tijdens het clublied van Keulen. Iedereen deed mee.

Zuidtribune met de fanatieke aanhang.

Na twee minuten nul-een voor de bezoekers.

HSV was de bovenliggende partij, Uit een vrije trap toch de 1-1.

Voor rust stelt HSV orde op zaken. 1-2.

Als het na rust uit een strafschop ook nog 1-3 wordt dreigt een afstraffing voor de thuisploeg. De kansen kreeg HSV ook wel maar werden niet benut.