Toen geluk nog heel gewoon was, en je gewoon kaartjes aan het uitvak kon kopen op de dag van de wedstrijd. Tegenwoordig is zelfs RKC-uit een combi en dus kijken wij wel lekker op televisie. De eerste keer dat ik in Waalwijk was (seizoen 1989-1990) verloor Feyenoord kansloos met 3-0. In de stromende regen zagen John, Jacco en ik praktisch niets in het uitvak. Roestige hekken zorgden ervoor dat je eerder het idee had dat je in Colditz zat dan bij een eredivisiewedstrijd.

Dit kaartje is van de allereerste competitie-overwinning ooit in Waalwijk (de drie edities ervoor werd twee keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld). Op 20 oktober 1991 stond Feyenoord bij de rust weer achter. Dat terwijl ze aardig begonnen. In de 12e minuut scoorde Witschge vanaf de stip de 0-1. Voor rust zetten de Waalwijkers de zaken naar hun hand toe. Harry Decheiver maakte na een half uur gelijk en vlak voor rust maakte Marcel Brands (ook vanaf de stip) 2-1 voor RKC.

Op het veld stonden die middag sowieso een aantal spelers die later trainer of TD geworden zijn. Brands, Van Hintum, Bosz, Maas en De Goeij (laatstgenoemde werkt notabene nu bij RKC). In de 72 minuut kwam publiekslieveling Kiprich binnen de lijnen en een minuut later was het gelijk door Henkie Fraser. Het duurde tot de 86e minuut voordat Feyenoord de wedstrijd naar zich toe trok. Wie anders dan Kiprich scoorde de winnende goal. Ongeveer 2/3 van het stadion sprong juichend op toen de Hongaarse anti-held zijn goal scoorde. Een beeld dat jarenlang vertrouwd was, veel Feyenoorders zichtbaar aanwezig in de thuisvakken. Totdat uitkaarten en combi’s hun intrede deden. Jammer eigenlijk. Feyenoord moet zondag weer winnen om naar boven te kunnen blijven kijken. Na afgelopen zondag heb ik daar wel vertrouwen in.

OPSTELLING Feyenoord

De Goey, De Wolf, Fräser, Heus. Metgod, Bosz, Rob Witschge (72. Kiprich), Scholten, Blinker, Damaschin (78. Van Gobbel) en Taument.

Door Jeroen

6 gedachte over “RKC-Feyenoord, 20-10-1991”
  1. Beste Jeroen,

mooie tijden! Vraagje: ik zoek eigenlijk het voetbalkaartje van RKC-Feyenoord van 1 april 1991, mijn eerste bezoek aan een wedstrijd van Feyenoord. Heb jij die ook toevallig?